

”Sour Mash” innebär att man startar mäskens jäsning med hjälp av rester från tidigare mäsk som inte jästs ut helt, ungefär som vid surdegs-bakning. Processen ger inte någon syrlighet i smaken även om man kan tro det utifrån namnet men ofta får whiskyn något djupare litet sötare smak. Michter’s variant lagras, precis som bourbon på nya kolade fat av amerikansk vit-ek, men skiljer sig genom valet av andelarna korn, råg och majs som används till mäsken.
SMAKBESKRIVNING
Stor, öppen smak med direkt kryddighet, påminnande om kanel, liten generös sötma och toner av mandel, karamell och brynt smör.
GOTT DÄRTILL
Ren, möjligen med en isbit eller som cocktailingrediens, mycket god till kladdkaka, den djärve kan testa till en bit vällagrad cheddarost.
599 kr
Flaska, 700 ml
Beställningssortiment • Restaurang
Michter’s American Whiskeys är ett välkänt kvalitetsnamn i Shively, Kentucky, med anor från 1753. Under seklerna har trender och kriser kommit och gått för den amerikanska whiskeyproduktionen, men på 1990-talet återupplivade de erfarna Joseph Magliocco och Richard Newman Michter’s långa historia av hantverksprodukter i small batch-stil. Hela tillverkningsprocessen från sädesfält, tunnbinderi, destillering och fatlagring styrs av en exceptionellt hög kunskapsnivå hos den nya generationen Michter’s.

Produkter från Michter’s

Michter’s US*1 American Whiskey
SMALL BATCH UNBLENDED • 41,7 %
599 kr

Michter’s US*1 Kentucky Straight Rye
SINGLE BARREL WHISKEY • 42,4 %
599 kr

Michter’s US*1 Original Sour Mash
SMALL BATCH WHISKEY • 43 %
599 kr

Michter’s US*1 Kentucky Straight Bourbon
SMALL BATCH WHISKEY • 45,7 %
579 kr