Andechser Hell bjuder på historielektion
Så ska en slipsten dras… eller snarare, så ska en helles lager bryggas. Den bayerska ljusa ölstilen kommer nu i Kloster Andechs tappning, så som den har bryggts där sedan urminnes tider, med äkta hantverksförfarande.
Kloster Andechs bjuder med Andechser Hell på en ny historielektion i bayersk ölkonst. Här används flerstegsmäskning, som vanligtvis används i mörkare ölsorter, för att locka fram fylligare och fler aromer ur den ljusa maltblenden. Skummet är finbubbligt och doften källarfrisk, medan humlen tillför blommiga toner till den runda och harmoniska drycken.
Här pratar vi också om ett ypperligt matöl till höstens många skördemiddagar, gångbart till fågel, fisk och mittemellan. Gärna med sälta.
Mycket hantverk för pengarna, i beställningssortimentet.
Klosterbrauerei Andechs – Andechser Hell
Nr 53593 • flaska 500 ml • 4,8% • 19:90 kr
https://bit.ly/397Ed3j