Ole Smoky – Moonshine, USA

OSDistillery_logo

Familjerna Baker var bland de första som kom till Smoky Mountains. När Tennessee State’s lag ändrades och gjorde det lagligt att destillera sprit, de såg då en möjlighet att visa de traditioner och hantverk som förädlats fram i generationer för att destillera en högkvalitativ ”moonshine” och sälja den på laglig väg. Ole Smoky är det första destilleriet som blev federalt licensierat i östra Tennessee. Ole Smoky Moonshine Distillery, ”The Holler” är idag USA’s mest besökta destilleri.


 

Ole Smoky Original MoonshineOle Smoky Original Moonshine 50%

Artikelnr. 458
Pris 259 kr

Ole Smoky Original Moonshine är en whisky som gjord på majs och som köps upp hos lokala bönder i östra Tennessee. Baker’s hundraåriga recept proklamerar att de använder 80% majs, medan resterande 20% är en väl bevarad ingrediens som ger Ole Smoky dess distinkta karaktär och en smak av hur hembränt av hög kvalitet smakade en gång i tiden.


Ole Smoky Charred Moonshine

Ole Smoky Charred Moonshine 51,5%

Artikelnr. 85465
Pris 299 kr

Ole Smoky Charred Moonshine är en lagrad variant på Ole Smoky Original Moonshine. Den är lagrad 3-4 månader på gamla bourbon fat. Harley Davidsson har utnämnt den till deras ”huswhiskey” och den finns alltid med på deras event i USA.


OleSmoky ApplePie

Ole Smoky Apple Pie Moonshine 20%

Artikelnr. 87640
Pris 199 kr

Ole Smoky Apple Pie är en kryddad Ole Smoky Moonshine. Den är smaksatt med äpple och kanel och kan med fördel användas i drinkar eller kyld som shot.

 


 

Ole Smoky Interior

Ole Smoky Interior

Justin King - Working in distillery

J. King – Working in distillery

Ole Smoky The Holler Exterior

Ole Smoky The Holler Exterior