Dry & Bitter Brewing – Öl, Danmark

Dry & Bitter Brewing Company i danska Fredriksborg slog upp sina portar 2015. Ambitionen är sedan starten att brygga experimentella och noggrant komponerade craft beers, ofta inom IPA-genren. Bland flaggskeppen finns Bale Ale-serien, Hobo Chic, Uprising och Dank & Juicy.

Som en del av Dry & Bitters kreativa utveckling finns även det spännande surölsprojektet, Limited Releases, med blending och ekfatslagring på ett 50-tal utvalda specialfat. Varje brygd är individuellt och tålmodigt lagrad för att sedan blandas och mogna på flaska ytterligare tid.

Efter den tillkomna tappningsanläggningen har Dry & Bitter kunnat producera större volymer, även för den europeiska marknaden.

I vårt sortiment:


Dry & Bitter Hobo Chic Double India Pale Ale

Art. nummer: 31238
Storlek: 330 ml, Flaska
Varukategori: Ale Brittisk-Amerikansk stil
Smaktyp: Imperial IPA
Sortiment: Lokalt och småskaligt
Råvaror: Kornmalt, Humle (Citra, Simcoe & Chinook), Jäst, Vatten
Alkoholhalt: 8%

Smakbeskrivning
Disigt gyllenorange med stor humlebukett med toner av grapefrukt och citruszest, mango och persika samt barr. Smaken börjar sött med ljus karamell, aprikos och grapefrukt och slutar torrt med en väl tilltagen beska med barr och citruszest. Mellanstor kropp.

Serveringstips
Sallad med bacon och fetaost. Grillad entrecote med mango och avokadosallad. Hamburgare. Gruyere.

Övrigt
Enligt bryggeriet föddes idén till Hobo Chic efter en ”härlig kväll på bryggeriet med några vänner”. Och det kan på sätt och vis märkas på denna dubbel-IPAs förmåga att kombinera både det rejält smakrika med en bra drickbarhet. Stora smaker och en rejäl beska, men ändå precis lagom balans och kropp för att det ska funka även som lättsammare sällskapsdryck.

Hämta produktblad

 


Dry & Bitter Christian Bale Ale

Art. nummer: 31425
Storlek: 330 ml, Flaska
Varukategori: Ale Brittisk-Amerikansk stil
Smaktyp: Session IPA
Sortiment: Lokalt och småskaligt
Råvaror: Malt, Humle (Mosaic), Jäst, Vatten
Alkoholhalt: 4,6%

Smakbeskrivning
Gyllene och mjukt disig med en fräsch humlearom med inslag av passionsfrukt, mango, grapefrukt och lite småkakor och kex. I smaken samsas frisk citrus som grapefrukt med tropiska toner av persika och mango. Medelstor till lätt kropp. Aningens sötma av marmelad
och ljus karamell som avslutar torrt med zest och mineral.

Serveringstips
Sällskapsdryck, Caesarsallad, Kycklingtaco med mangosalsa, Phở – Vietnamesisk nudelsoppa med räkor

Övrigt
Mosaichumlen dök upp kommersiellt först 2012 och blev snabbt en succé. Namnet kommer från humlens komplexitet och bredd vad gäller smak- och doftinslag. Perfekt till single hop-öl som Christian Bale Ale då den funkar ypperligt som både smaksättare och bittergiva.

Hämta produktblad

 


Dry & Bitter UW India Pale Ale

Art. nummer: 32681
Storlek: 330 ml, Flaska
Varukategori: Ale Brittisk-Amerikansk stil
Smaktyp: India Pale ale (IPA)
Sortiment: Lokalt och småskaligt
Råvaror: Kornmalt, Havre, Humle, Jäst, Vatten
Alkoholhalt: 6,3%

Smakbeskrivning
Grumligt gul och med en humlecentrerad doft full av tropiska frukter som mango, passionsfrukt och ananas. Smaken är humlig och tropiskt fruktig med mango, passionsfrukt, ananas och apelsin. Mjuk tillbakadragen maltbas av havre och vete. Medelstor beska med grapefruktskal och våt sten i eftersmaken. Medelfyllig kropp.