Amundsen Bryggeri – Öl, Norge

Oslobaserade Amundsen Bryggeri startade 2011 i liten skala. 2013 installerades det första egna bryggverket och man är sedan dess en av Norges snabbast växande craft brewer. Till verksamheten hör även bryggeripuben i centrala Oslo, Amundsen Bryggeri og Spiseri. Hittills har ett 30-tal olika öl bryggts med en modern profil i framkant av lager, ales och sours på tattoo art-designade och innovativa burkar.

I vårt sortiment:


Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA

Art. nummer: 32640
Storlek: 330 ml, Burk
Varukategori: Ale Brittisk-Amerikansk stil
Smaktyp: India Pale Ale (IPA)
Sortiment: Lokalt & Småskaligt
Råvaror: Pilsnermalt, Humle (Magnum, Citra, Mosaic, Simcoe), Jäst (American Ale), Vatten
Alkoholhalt: 6,5%

Smakbeskrivning
Ljust gyllene med ett anings dis och ett tjockt vitt skum som klibbar på glaset. Det doftar av honungsdoppade havrekakor och sockerkaka med pomerans, passionsfrukt samt oljiga barr.
Smaken följer doften med citrus, ananas och lite passionsfrukt, ljus karamell och småkakor/kex. Lång balanserad beska med zest och barr i eftersmaken. Medelstor kropp med mjuk kolsyra och en oljig textur. Smakrik men fräsch och lättdrucken IPA.

Serveringstips
Fet salt mat som hamburgare, pizza och tacos, men också ostar som gruyere och Emmentaler.

Övrigt
Amundsen började 2011 som en bryggpub i centrala Oslo. 2013 kände dom sig redo för att expandera ölproduktionen till ett mindre fristående brygghus, men redan 2016 fick dom än en gång på grund av den höga efterfrågan leta sig vidare till större lokaler. Idag är dom Oslos största bryggeri och ett av de snabbast växande bryggerierna i Norge.


Amundsen Everyday Hero New Wold IPA

Art. nummer: 32641
Storlek: 330 ml, Burk
Varukategori: Ale Brittisk-Amerikansk Stil
Smaktyp: Session IPA
Sortiment: Lokalt & Småskaligt
Råvaror: Pilsnermalt, Humle (Magnum, Amarillo, Citra), Jäst (American Ale), Vatten
Alkoholhalt: 4,7%

Smakbeskrivning
Disig ljusgul med ett poröst vitt skum. Fruktig och lätt syrlig doft med mandariner, passionsfrukt och mango. Bananskal, mineral och kex. Smaken är ljus och fräscht lätt med ananas, mandarin, stjärnfrukt, gräs och zest. Mjuk lätt halmig malt. Lätt kropp med mjuk kolsyra och en fluffig munkänsla. Superfräsch fruktig och krispig session IPA.

Serveringstips
Sällskapsdryck, Somriga sallader med frukt och bacon, Pizza, Thaiwok med lime och räkor.


Amundsen Loosh Mango, Mint & Lime Berliner Weisse

Art. nummer:
Storlek: 330 ml, Burk
Varukategori: Syrlig Öl
Smaktyp: Berliner Weisse
Sortiment:
Råvaror: Pilsnermalt, Vetemalt, Humle (Magnum), Jäst (American Ale), Mango, Mynta, Lime, Vatten
Alkoholhalt: 5,3%

Smakbeskrivning
Grumlig och matt gul med ett fräsande vitt skum som försvinner helt. Doften är torr och sur med drag av vinäger, bikarbonat, spannmål och syrliga frukter som lime, passionsfrukt, ananas och gröna bananskal. Stramt syrlig och bentorr smak med massa lime som backas av mer mjukt tropiska frukter som mango, ananas och apelsin. Lätta drag av vetemalt.Medelstor till lätt kropp, mjukt frasig kolsyra, torr.

Serveringstips
French Fries, Cheviche, Sallad med Lime, chili & koriander.