BrewDogs nya alkoholfria öl – en fruktig Sour Ale

BrewDogs nya alkoholfria öl – en fruktig Sour Ale

BrewDog Nanny State har varit många craft beer-älskares alkoholfria go-to i nio år nu. Nu kommer hennes nya bästis, BrewDog Raspberry Blitz Alcohol Free Sour, och gör sällskap i fasta sortimentet den 1 mars.

BrewDogs bryggarteam i Aberdeenshire hade konceptet klart för sig. De ville skapa ett nytt alkoholfritt öl och det skulle vara en Sour Ale. Raspberry Blitz växte fram i pilotbryggeriet, först som en Berliner Weisse, men med låg vörtstyrka, precis som i Nanny State.

Därmed minimerades jäsningen innan ölet efter många tester valdes att smaksättas med hallon. Resultatet landade på 0,5 % med en syrlig och saftigt bärig fruktsmak som gjorde succé på BrewDogs barer. Detta öl krävde en större publik. Sagt och gjort 2018 – och i år har den kommit till Sverige.

Doften har yviga toner av hallonsylt med inslag av citron och havregryn. Smaken är mycket juicig med toner av hallonyoughurt som övergår i en ljus och frisk syrlighet.

BrewDog Raspberry Blitz Alcohol Free Sour har 0,5 % alkoholstyrka och kommer på 33 cl-burk med artikelnummer 1980. Priset är 14:90 kr + pant.

Till Systembolaget