BrewDogs ”klockrena” session-IPA tar plats i fasta sortimentet

BrewDogs ”klockrena” session-IPA tar plats i fasta sortimentet

Den 1 mars lanseras friska, juiciga och sessionvänliga BrewDog Clockwork Tangerine i Systembolagets ordinarie sortiment. De skotska craft beer-mästarna utvecklade 2017 en nytt och ”klockrent” recept av session-IPA, en stil som sedan många år varit en av bryggeriets stora specialiteter. Brygden kom 2018 till Sverige i små partier och tar nu plats på hyllorna i hela landet.

Clockwork Tangerine Citrus Session IPA bryggs med en lätt rostad och karamellig maltbas, sex amerikanska humlesorter och infuseras med tangerinjuice (en mandarinaktig frukt). Smakprofilen har tydliga citrustoner och mjukt tropiska inslag balanserade av malten till en frisk och läskande session-ale à la 2019.

Fostrade i den brittiska ale-traditionen och banande väg för den amerikanska craft beer-genren i Storbritannien vet BrewDog extra mycket om hur man gör ett gott, modernt session-öl. Några kända exempel är Dead Pony Club, Indie Pale Ale och Cybernaut. Nu är det dags för Clockwork Tangerine, den nyaste och kanske hittills stoltaste versionen av session-IPA från BrewDog.

BrewDog själva blev så nöjda med den perfekta maltblenden, timingen av humlegivor och infusionen av tangerinjuice att bryggningen kändes precist som ett schweizerur. Därav namnet Clockwork. Så nöjda också att ölet blev överlägsen vinnare i den interna prototyptävlingen 2017.

Våren 2018 var Clockwork Tangerine på besök i Systembolagets små partier och blev så väl mottagen att den nu fått en lansering i fasta sortimentet.

BrewDog Clockwork Tangerine Citrus Session IPA har 4,5 % alkoholstyrka och kommer på 33 cl-burk med artikelnummer 11463. Priset är 14:90 kr + pant.

Till Systembolaget