Stone kommer med ny glutenfri IPA – Delicious!

Stone kommer med ny glutenfri IPA – Delicious!

Glutenallergiska ölkonsumenter har på senare tid äntligen kunnat uppleva delar av den stora craft beer-trenden. Ett av de kändare bryggerinamnen är Stone Brewing, som 1 mars lanserar sin Delicious IPA i Systembolagets fasta sortiment.

Med undertiteln ”A citrusy India pale ale with Lemondrop & El Dorado hops”, är Stone Delicious IPA San Diego-bryggeriets ädla bidrag till både IPA-finsmakare och glutenintoleranta. Hyllade sedan 1990-talet framför allt som kungar av IPA-genren har Stone’s röda tråd alltid varit stora och generösa smaker.

Så även i Stone Delicious IPA, som är en intensivt citrustonig och snyggt bitter västkustale, och som lever upp till det enkla men ändå högt lovande namnet. Lemondrop och El Dorado ger tillsammans en magnifik citronkaramellig smak som balanseras av humlens kryddighet.

”Det liknar inget vi har smakat under två decennier av IPA-experiment – ännu en lupullinspetsad skapelse vi är glada att presentera för alla hopheads”, säger Stone om sitt nya verk.

Djupt gyllenfärgad med vitt skum möts näsan av en kryddig, örtig och citrushumlig doft i balans med lätt rostade toner. Kryddigheten påminner om citrongräs. I smaken dominerar humlen, med stora citrustoner likt citronkarameller (som till exempel Starburst candy) med en medelstor kropp och bitter, torr finish.

Stone Delicious IPA bryggs i San Diego och har en alkoholstyrka på 7,7 %. Den släpps den 1 mars på 35,5 cl-burk i Systembolagets fasta sortiment med artikelnummer 1301. Priset är 25:90 kr + pant.

Till Systembolaget